A telepítési tanúsítványról 2. rész
2017-05-29
Miért hozzánk jöjjön klímaszerelő tanfolyamra? Miért minket válasszon?
2019-01-11

Sokan kérdezték már tőlünk, hogy miért kerül ilyen sokba a hegesztő OKJ tanfolyam? Megpróbáltuk összeszedni, hogy mi mennyibe kerül. Természetesen ezektől a számoktól el lehet térni, de ezek azok a számok amik előjönnek egy normálisan megtartott képzésen. Külön levezetjük az elméleti és a gyakorlati képzésen előforduló költségeket. Fontos, hogy a gyakorlati képzés az, ami a tanfolyam díjának nagy részét kiteszi.

A költségeket napi díjra / főre bontottuk le és 10-15 fő jelentkezővel számoltunk.

Kezdjük az elméleti képzéssel, egy nap 10 tanítási órát foglal magába 10X45 perc, szünetekkel: 2 részköltségből tevődik össze: külsős és belsős költség.

Külsős – oktató, útiköltség, szállás, stb.: 2.000,- Ft / nap / fő
Belsős – rezsi, tananyag, bér, járulék, stb.: 2000,- Ft / nap / fő
Ez így összesen: 4.000,- Ft / nap / fő

Gyakorlati képzés, itt is szintén egy napon 10 tanítási óra van 10X45 perc, szünetekkel: Itt is 2 nagyobb részre bontottuk szét a költségeket: anyagok, belsős költségek.

Anyagok – vasanyag, ipari gáz, hozaganyag, műhely rezsi, egyéb apróságok: 12.000,- Ft / nap / fő
Belsős költségek – karbantartás, javítás, bér, járulék, oktató díja, stb.: 6.000,- Ft / nap / fő
Ez így összesen: 18.000,- Ft / nap / fő

E szerint már mindenki ki tudja számolni az oktatási napok alapján, hogy mennyi is lehet a képzés önköltsége. Az még nagyon fontos, hogy ezek a számok csak 1 db eljárásra vonatkoznak. Értelemszerűen, ha valaki pl. 4 eljárásra jelentkezik a gyakorlat 4-szer annyi idő így 4-szer annyi költség is.

A fent leírtaktól el lehet lefelé is térni, de olyan sokat már nem, hogy az ne menjen a képzés minőségének rovására! Természetesen, ha egy csoport nagyobb létszámmal indul, akkor az önköltség is csökkenni fog, de ha valaki – mint például mi is – minőségi képzést szeretne nyújtani, akkor körülbelül ezek az irányadó számok.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Belépés