Az előtöltött berendezések elszámolásáról 2. rész
2017-05-12
A telepítési tanúsítványról 2. rész
2017-05-29

Az előzőekben említett előtöltött berendezések kizárólag telepítési tanúsítvány kíséretében hozhatók forgalomba végfelhasználó felé. Ennek hivatalos menete a következő:

  • A leendő ügyfélnek fel kell keresnie egy telepítésre szakosodott vállalkozást, ahol is kérnie kell egy telepítési tanúsítványt. Ezen tanúsítványokat a Klímagáz adatbázisból, a „Berendezések” menü, „Előtöltött berendezések Telepítési Tanúsítvány” almenüjéből, az „Új Tanúsítvány kiadása” gombra kattintva lehet generálni. FIGYELEM! Minden tanúsítvány egyedi vonalkóddal van ellátva, ezért egy ügyfél, egy tanúsítványt kaphat. Azon van lehetőség több berendezést megjelölni, de nem lehet egy tanúsítványt több ügyfélnek kiadni, mert a végén nem lehet majd minden telepítést kivezetni a rendszerből!
  • A kiadott tanúsítvánnyal az ügyfél el tud menni berendezést vásárolni, ahol is az értékesítő köteles a tanúsítványban a Rá, és az értékesített berendezésre vonatkozó adatokat kitölteni.
  • A vásárlás után az ügyfél jó esetben visszatér, és kezdődhet a telepítés. A telepítés befejezését követően mintegy lezárásként igazolni kell a telepítés megtörténtét. Ezt úgy tudjuk megtenni, hogy NEM A VÁLLALKOZÁS, hanem a vállalkozás KÉPESÍTETT SZEMÉLYE lép be a klímagáz adatbázisba, és ott ugyanúgy a „Berendezések” menü, „Előtöltött berendezések Telepítési Tanúsítvány” almenüjében, az „Új Telepítés rögzítése” gombra kattintva, és az oda szükséges adatokat megadva tudja lezárni a telepítést. FIGYELEM! Itt az első megadandó adat a telepítési tanúsítvány vonalkódja! Ennek hiányában a telepítést nem lehet lezárni!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Belépés