Hegesztési helyzetek
2017-05-10
Az előtöltött berendezések elszámolásáról 2. rész
2017-05-12

A 14/2015 ( II. 10.) Kormányrendelet 19. § -ban szabályozottak értelmében a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság adatbázisában és monitoring-rendszerében minden olyan vállalkozásnak, mely hűtőközeggel előtöltött berendezéssel, vagy magával a hűtőközeggel munkát végez, értékesít, vásárol, stb. a jelentéstételi kötelezettség teljesítését (azaz a munkavégzés befejezését) követően 8 munkanapon belül elszámolási kötelezettsége van.

Ennek értelmében például egy lakossági split klímaszereléssel, és/vagy forgalmazással foglalkozó vállalkozásnak, ugyanazon jelentéstételi kötelezettséget kell teljesítenie, mint a hűtőközegeknél, azaz a beszerzést, és az értékesítést, fogyást be kell jelentenie a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság által üzemeltetett klímagáz adatbázisban.

Itt is a 8 munkanapos határidőt érdemes betartani, mert a Hatóság, a fent említett Kormányrendelet 24. § -ban megszabott klímavédelmi bírságot szabhat ki, melynek összege az adatszolgáltatás elmulasztása esetében 10.000,- Ft-tól 500.000,- Ft-ig terjedhet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Belépés